Go Back   Farm Town > Help & Support > Help & Support

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old Oct 30 2013, 08:03 AM
marymarcel's Avatar
marymarcel marymarcel is offline
 
Join Date: Sep 30 2009
Location: Buenos Aires, Argentina
Posts: 13,421
Arrow Crops, Trees, Buildings, Other Items Missing

This thread is for reporting problems concerning anything that has gone missing on your farm. Please read the following information BEFORE posting in this thread. Thank you!


If you purchase Farm Cash item and did not get it - Please do not attempt to buy it again!
Check your Farm Cash Activity Log first and see if the purchase went through. You also check there if you have a problem with Farm Cash purchases, rewards for quests, rewards for the Neighborhood Chain Contests, rewards for leveling up. Your Farm Cash Activity Log will verify if any Farm Cash has been deducted or added. It will show you exactly what purchases you made, what Farm Cash you bought and what you have earned.

To get to your Farm Cash Activity Log:
  • Click on the Account tab at the top of your game screen
  • Then click on Farm Cash Activity Log
  • OR click this link Farm Cash Activity Log and it will take you to the same place.
Purchases of Farm Cash and any Farm Cash earned will have a green background.
Farm Cash you have spent in the game will have a pink background.
Gifts of Farm Cash or Farm Cash Items will have an orange background

If a purchase is showing in the Farm Cash Activity Log but you did not get the item or Farm Cash, reload your game and check again.
  • If it's an item you purchased like a tool, go back to the farm where you made the purchase, make sure that the relevant preference setting is checked so you can see what you bought. Then see if it now showing up or has made it's way into your Item Storage.
  • If a Farm Cash reward is showing in the Farm Cash Activity Log, you will be able to see what your new Farm Cash total is and any purchase you may have made after receiving it. Reload your game and see if your Farm Cash is now showing the correct amount.




If you can not find something that you put on your farm:

Check Out The Game Guide: Chapter 23: Missing Items On The Farm Everything you need to know about how to search for missing items is included there.

If you are trying to find where you may have already placed things like trees/flowers etc or can't remember what crops you have planted on which farms:
If you have enough farms upgraded you can try using Farm Stats. Depending on how many farms you have expanded to a certain size, this lets you see the stats of your crops, trees, flowers, fish, animal products, harvested/plowed fields on either the Current Farm, a specific farm or All Farms.

There are various filters to show a specific category or all products by ready, growing or wasted and when they will be in that state ranging from Now to 24hrs or more.
The A-Z filter allows you to sort the list Alphabetically, by Quantity or Category.

When you mouse over any product showing you will also see how many you have stored.
  • For stats on Fish, at least 5 farms at 26x26 or bigger
  • For stats on Animals, at least 6 farms at 26x26 or bigger
  • For stats on Flowers, at least 7 farms at 28x28 or bigger (ignores frozen flowers)
  • For stats on Trees, at least 8 farms at 30x30 or bigger
  • For stats on Crops, at least 9 farms at 32x32 or bigger
  • For stats on Fields, at least 9 farms at 32x32 or bigger (stats on harvested and plowed fields only)
  • For stats on All Products, at least 10 farms at 34x34 or bigger

If you have anything missing from your farm:

check your preferences (the wrench) to ensure that the item has not become hidden. Note: Sometimes, especially during a new release, your preference settings will change on their own. So double check!!

If the item is still missing:

Clear your browser’s cache/history. Then close and reopen it to make sure those have cleared then load the game. You may even want to go one step further and restart your computer rather than just closing and opening your browser.

Click HERE for instructions on clearing your browser's cache/history.

Still gone?

Ask a neighbor to see if they can see the item. If they cannot see it provide a link to your farm and a moderator will take a look. If you need instuctions on how to get your farm link CLICK HERE for instructions.

If nobody else can see it either,

you will be directed to contact the Farmtown Support Team. To contact the support staff Click Here select the category in the window that opens and fill in a support ticket. However, it is solely up to the support staff as to whether or not you will receive a refund and their decisions are final. IF it is agreed upon that you will be reimbursed. Be patient, it may take time for them to get back to you. Please do not send multiple tickets to Support as that does not speed up the process. Reimbursements or refunds are never made through the forum.


A common question asked is where to get certain trees or tree products from. Not all trees are in the store, some are only available by exchanging gifts for them so they are on the gift page. The ones that are not so easily identifiable by the name of the tree are these:
  • Acacia (for Arabic Gum)
  • Mulberry (for Silk Worms)
  • Red Maple (for Maple Sap)
  • Rubber (for Latex)
For a full list of all the trees on the gift page click this link and scroll down to the bottom half of the post: http://r1.slashkey.com/forum/showthr...46#post6330646

The only flowers not available in the store are Glads, those are also on the gift page.


This thread is for players to report problems only. Any off topic posts will be removed by a moderator without notice to the user.

Last edited by Tiger; Oct 31 2021 at 06:41 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old Oct 01 2020, 08:19 PM
CobraGuy CobraGuy is offline
Account Not Linked
 
Join Date: Apr 26 2018
Posts: 7
Default Vanishing Clydesdales

My Clydesdales disappear then sometimes they are there. What's up? Only a few animals on farm
Reply With Quote
  #3  
Old Oct 01 2020, 08:26 PM
Taz D's Avatar
Taz D Taz D is offline
Senior Moderator
 
Join Date: Apr 29 2010
Location: Ace, Tx
Posts: 18,956
Default

Quote:
Originally Posted by CobraGuy View Post
My Clydesdales disappear then sometimes they are there. What's up? Only a few animals on farm
Hi CobraGuy,
I moved your post to the subject thread about missing items. We try to keep all posts about a subject grouped together in a thread so everyone can find them easily.


Are your Clydesdale loose on the farm?

Do you have the Freeze Animals unchecked in your preferences?

If both of these are true then the animals can move around and even get under thing located on the farm. That would be why they disappear and reappear. The only way you can keep them visible all the time is when you can see them all then go to your ptrefernces and check the box for Freeze Animals.



If this is not the problem then you will need to provide a link to your farms so we can check this. Going to your farm and copying the address does not work as that is a generic link that takes us to our own farms. The automatic linking does not work either so you will have to create one and paste it here in a reply. Please follow the instructions on how to do that are in the following link:
http://www.slashkey.com/forum/showthread.php?t=645850
__________________
Taz
Dubh Glais Estates
Please come visit me on my farms (underlined link above) and if you see me say hi! I do ask that you not send me in-game messages for any problems other than forum login issues, as I can only help with those from my farm.
Post your problem or question here in the forums and we will gladly help you to solve it as quickly as we can.
Reply With Quote
  #4  
Old Oct 02 2020, 01:31 PM
lynnetimpeiro@msn.com lynnetimpeiro@msn.com is offline
Getting Started ( Level 1 )
 
Join Date: Jun 04 2010
Posts: 94
Farmer Since: Mar 27 2009
Level:
Trophies: 0
XP:
Default

I am doing SN for someone. I just harvested a huge farm (believe it is a 34x34 farm) done in at least 9x9 loaded with chia. When I finished, I went to replant chia, but the counter under the chia said there was 0 in storage. I started doing his second farm (same dimensions I believe) and was about 1/4-1/3 done and looked at the counter again. This time it showed 44,000 which would have probably been what I had done on 2nd farm (both were fertilized). Is something amiss with the counters or am I doing something wrong? I don't do SN as a norm but guy was having some issues so I am not very familiar with this SN stuff. Thank you for any help you can give me.
__________________

Visit 's Farm


DB:W20, MPS:C20
Reply With Quote
  #5  
Old Oct 02 2020, 01:39 PM
Taz D's Avatar
Taz D Taz D is offline
Senior Moderator
 
Join Date: Apr 29 2010
Location: Ace, Tx
Posts: 18,956
Default

Quote:
Originally Posted by lynnetimpeiro@msn.com View Post
I am doing SN for someone. I just harvested a huge farm (believe it is a 34x34 farm) done in at least 9x9 loaded with chia. When I finished, I went to replant chia, but the counter under the chia said there was 0 in storage. I started doing his second farm (same dimensions I believe) and was about 1/4-1/3 done and looked at the counter again. This time it showed 44,000 which would have probably been what I had done on 2nd farm (both were fertilized). Is something amiss with the counters or am I doing something wrong? I don't do SN as a norm but guy was having some issues so I am not very familiar with this SN stuff. Thank you for any help you can give me.
Hi Lynnetimpeiro,
The counter does not update immediately. You would have to reload the farms or wait about 10 minutes before checking the counters.
__________________
Taz
Dubh Glais Estates
Please come visit me on my farms (underlined link above) and if you see me say hi! I do ask that you not send me in-game messages for any problems other than forum login issues, as I can only help with those from my farm.
Post your problem or question here in the forums and we will gladly help you to solve it as quickly as we can.
Reply With Quote
  #6  
Old Oct 02 2020, 04:42 PM
Lee Ann's Avatar
Lee Ann Lee Ann is offline
 
Join Date: Apr 26 2009
Location: Missouri
Posts: 105
Default

https://apps.facebook.com/farmtown/?farm_id=1535778859 this is my link to my farm , I planted quest crops this morning and went back to harvest the squares are green like they are empty , search will not find them , and on several of my farms on half the items on them are showing up, so I went to my farm 1 and replanted just two plots of flax and two plots of beets and now they are gone, help please !!! i ran the memcache cleaner, and cleared my browser , chrome is what I am using . and I am on server w25
Reply With Quote
  #7  
Old Oct 02 2020, 04:58 PM
Taz D's Avatar
Taz D Taz D is offline
Senior Moderator
 
Join Date: Apr 29 2010
Location: Ace, Tx
Posts: 18,956
Default

Quote:
Originally Posted by Lee Ann View Post
https://apps.facebook.com/farmtown/?farm_id=1535778859 this is my link to my farm , I planted quest crops this morning and went back to harvest the squares are green like they are empty , search will not find them , and on several of my farms on half the items on them are showing up, so I went to my farm 1 and replanted just two plots of flax and two plots of beets and now they are gone, help please !!! i ran the memcache cleaner, and cleared my browser , chrome is what I am using . and I am on server w25
Hi Lee Ann,
I moved your post to the subject thread about missing crops since this has nothing to do with loading Farm Town. We try to keep all posts about a subject organized into a thread for that subject to make it easier to find them for everyone.
I do not see any crops planted on your farm 1. You didn't say what farm was your quest farm so I can't check that.
I did find what looks like a quest farm on 10 and there are a lot of wasted crop sections there.

This sounds like you may have accidently layered those farms. The only way to fix this is to delete all the plots on the farm you have trouble on, restart your farms then go back to that farm , then delete any plots that show up again, restart your farms again, repeating this process until no more plots show up. Then you can replow the farm and replant.
__________________
Taz
Dubh Glais Estates
Please come visit me on my farms (underlined link above) and if you see me say hi! I do ask that you not send me in-game messages for any problems other than forum login issues, as I can only help with those from my farm.
Post your problem or question here in the forums and we will gladly help you to solve it as quickly as we can.
Reply With Quote
  #8  
Old Oct 02 2020, 05:12 PM
Lee Ann's Avatar
Lee Ann Lee Ann is offline
 
Join Date: Apr 26 2009
Location: Missouri
Posts: 105
Default

Quote:
Originally Posted by Taz D View Post
Hi Lee Ann,
I moved your post to the subject thread about missing crops since this has nothing to do with loading Farm Town. We try to keep all posts about a subject organized into a thread for that subject to make it easier to find them for everyone.
I do not see any crops planted on your farm 1. You didn't say what farm was your quest farm so I can't check that.
I did find what looks like a quest farm on 10 and there are a lot of wasted crop sections there.

This sounds like you may have accidently layered those farms. The only way to fix this is to delete all the plots on the farm you have trouble on, restart your farms then go back to that farm , then delete any plots that show up again, restart your farms again, repeating this process until no more plots show up. Then you can replow the farm and replant.
Hey Taz not layered I don't layer that farm at all , and there are crops planted on Farm 1 I just planted 4 plots and they disappeared, farm yes wasted now because this morning they were not visible , and am just able to get back to them now, but am sure the plots on farm 10 are not layered that has been my quest farm for over 8 years
Reply With Quote
  #9  
Old Oct 02 2020, 05:17 PM
Taz D's Avatar
Taz D Taz D is offline
Senior Moderator
 
Join Date: Apr 29 2010
Location: Ace, Tx
Posts: 18,956
Default

Quote:
Originally Posted by Lee Ann View Post
Hey Taz not layered I don't layer that farm at all , and there are crops planted on Farm 1 I just planted 4 plots and they disappeared, farm yes wasted now because this morning they were not visible , and am just able to get back to them now, but am sure the plots on farm 10 are not layered that has been my quest farm for over 8 years
Hi Lee Ann,
I did not say you layered them, but that it was done accidently and not purposely.



If you can see them now then you don't need to do the plot clearing. I missed the ones you planted on Farm 1, but one of the other moderaters said she could see them.
__________________
Taz
Dubh Glais Estates
Please come visit me on my farms (underlined link above) and if you see me say hi! I do ask that you not send me in-game messages for any problems other than forum login issues, as I can only help with those from my farm.
Post your problem or question here in the forums and we will gladly help you to solve it as quickly as we can.
Reply With Quote
  #10  
Old Oct 02 2020, 05:21 PM
lynnetimpeiro@msn.com lynnetimpeiro@msn.com is offline
Getting Started ( Level 1 )
 
Join Date: Jun 04 2010
Posts: 94
Farmer Since: Mar 27 2009
Level:
Trophies: 0
XP:
Default

Thank you Taz.
__________________

Visit 's Farm


DB:W20, MPS:C20
Reply With Quote
Reply

Tags
facilities, help & support, mango tree, missing, missing animals, missing building, missing buildings, missing crops, missing decorations, missing facility, missing factories, missing farm cash, missing flowers, missing from farm, missing harvests, missing tool, missing tools, missing trees, tools missing

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:13 PM.