Go Back   Farm Town > Help & Support > Help & Support

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #981  
Old Nov 25 2022, 03:42 PM
robinandersen9 robinandersen9 is offline
 
Join Date: Nov 25 2011
Posts: 3
Default

I probably didn't explain myself well. Let's say I have a total of 400,000 XP. I use the "start all" button so it will activate what factories/etc I do have the tools for. A statement pops up and says "4500 XP". _but_ the 4500 XP does not add to the total XP of 400,000. I still have just the 400,000 after the message fades away. Where did the 4500 XP go? it does not show up anywhere on my account. I can't retry the start button as it will say "no products to be started". It does not show up 5 minutes later, it just disappears. I hope this explains the situation better. It happens almost every time I use that part. And I have lost a lot of points in the process.
Reply With Quote
  #982  
Old Nov 25 2022, 03:56 PM
marymarcel's Avatar
marymarcel marymarcel is offline
 
Join Date: Sep 30 2009
Location: Buenos Aires, Argentina
Posts: 13,615
Default

Quote:
Originally Posted by robinandersen9 View Post
I probably didn't explain myself well. Let's say I have a total of 400,000 XP. I use the "start all" button so it will activate what factories/etc I do have the tools for. A statement pops up and says "4500 XP". _but_ the 4500 XP does not add to the total XP of 400,000. I still have just the 400,000 after the message fades away. Where did the 4500 XP go? it does not show up anywhere on my account. I can't retry the start button as it will say "no products to be started". It does not show up 5 minutes later, it just disappears. I hope this explains the situation better. It happens almost every time I use that part. And I have lost a lot of points in the process.
Hi robinandersen

That is because the bonus batches, you dont get xp for them. Bonus batches that the mayor provides the ingredients for do not count for your experience total.

When you start products in facilities, the XP amount you see in the notification is what you would have got for all of the batches had all your ingredients been used for them all, BUT what happens next is that you get free bonus batches for filling them. The ingredients for those bonus batches are returned to you by the mayor so then the game deducts the XP for those bonus batches which is why you end up with less XP than you initially saw.

The XP amount it deducts doesn't show in the game. The amount deducted can vary as not every product earns the same amount of XP for starting a single batch and the chances you have of earning bonus batches depends on the belt/dan earned for a particular product.
Reply With Quote
  #983  
Old Nov 27 2022, 04:27 PM
Bednek Bednek is offline
 
Join Date: Jun 18 2014
Location: Las Vegas NV
Posts: 15
Default Facility Shortage

Hi. Not sure where to put this question, but would someone be able to tell me why I am always short on clam containers? I have 7 fish processing plants and I just added a turbo fish processing plant and today I was over 6000 clam containers short. Now I am 4680 short. I also unchecked the canned clams, but I shouldn't have to do that, should I? I am confused about what I am doing wrong. Thanks for your help.

Deb Blum
email deleted by a moderator

Last edited by marymarcel; Nov 27 2022 at 04:47 PM.
Reply With Quote
  #984  
Old Nov 27 2022, 04:53 PM
marymarcel's Avatar
marymarcel marymarcel is offline
 
Join Date: Sep 30 2009
Location: Buenos Aires, Argentina
Posts: 13,615
Default

Quote:
Originally Posted by Bednek View Post
Hi. Not sure where to put this question, but would someone be able to tell me why I am always short on clam containers? I have 7 fish processing plants and I just added a turbo fish processing plant and today I was over 6000 clam containers short. Now I am 4680 short. I also unchecked the canned clams, but I shouldn't have to do that, should I? I am confused about what I am doing wrong. Thanks for your help.

Deb Blum
email deleted by a moderator
Hi Bednek

I moved your post to the thead about Facilities and Facility Manager.

Also, I removed your email address as it is not good to post it in an open forum

You have several factories that use clam, 2 New England restaurant, 2 Portuguese Restaurant, 2 West American Restaurant and 3 Chilean Restaurant.
I didnt take in consideration the Fish cannery as you said you have clam unchecked.

To fill all those restaurants to 100% you need 2,340 clam for only one run. If you use to refill your facilities several times a day, then you will need more.
Take in mind that the Fish Farming Plant and the Turbo Fish Farming Plant are non workable Facilities, so you have to wait 6 hours to get the products.

If you are very short of clams, then you could uncheck them from those restaurants at least for some days trying to build up your amount in storage.
Reply With Quote
  #985  
Old Dec 12 2022, 01:29 AM
VondaK VondaK is offline
 
Join Date: Sep 16 2009
Posts: 99
Default Belt

In the section "My Belt" products, the only thing that shows are test tubes - nothing else. I went to do my chain for this week and it show the Science Club with 1/9 products so I can't use it as a chain.
Help, please.
Reply With Quote
  #986  
Old Dec 12 2022, 05:46 AM
Tiger's Avatar
Tiger Tiger is offline
 
Join Date: Mar 12 2010
Location: UK but i'd rather be somewhere hot and sunny :) with a swimming pool!
Posts: 8,848
Default

Quote:
Originally Posted by VondaK View Post
In the section "My Belt" products, the only thing that shows are test tubes - nothing else. I went to do my chain for this week and it show the Science Club with 1/9 products so I can't use it as a chain.
Help, please.
Hi VondaK,

Not every facility has the belts and dans yet.

The Science Supplies Factory which makes the products for the Science Club does not have belts/dans yet.

The Glass factory makes the Test Tube Set needed to make the Test Tube Rack in the Science Supplies Factory does have belts/dans so the 1/9 you have is likely for the Test Tube Set.

Until the belts and dans are released for the Science Supplies Factory you won't be able to earn the belts/dans needed, so the Science Supplies Factory and the Science Club for the time being will not reach chain criteria.

You will need to see if you can pick a different facility that could be made into a chain.
Reply With Quote
  #987  
Old Dec 12 2022, 02:37 PM
sassy cat sassy cat is offline
 
Join Date: Mar 03 2010
Posts: 24
Default

I'm working my neighbor's facilities, I have worked 4 or 5 of them. I noticed my coins are staying the same as when I started them. The only thing I'm getting is the level-up points. Why not the Coins??? thank you
Reply With Quote
  #988  
Old Dec 12 2022, 02:45 PM
marymarcel's Avatar
marymarcel marymarcel is offline
 
Join Date: Sep 30 2009
Location: Buenos Aires, Argentina
Posts: 13,615
Default

Quote:
Originally Posted by sassy cat View Post
I'm working my neighbor's facilities, I have worked 4 or 5 of them. I noticed my coins are staying the same as when I started them. The only thing I'm getting is the level-up points. Why not the Coins??? thank you
Hi sassy cat

We do not receive coins for working our friends factories and services.

We receive products and also xp.

It is all stated in the pop up you get before working facilities.
Reply With Quote
  #989  
Old Dec 13 2022, 12:14 PM
vonalm vonalm is offline
 
Join Date: Jul 13 2009
Location: Georgia
Posts: 105
Default

hi, before the last "lock down" i was working on having ingredients for 18 months. 6 and 12 months storage was full except for sugar, eggs, canned peaches, baking soda, OJ and apple juice.
after the "lock down" my 12 month storage looks like my 18 months storage used to look.
what happened?
thanks, and holiday greetings from Atlanta
__________________
http://apps.facebook.com/farmtown/pl..._id=1830027057
<a href=http://i60.photobucket.com/albums/h15/vonalm/Farm%20Town/CooksCove-1.jpg target=_blank>http://i60.photobucket.com/albums/h1...ooksCove-1.jpg</a>
playing FT since 24th of June, 2009
Reply With Quote
  #990  
Old Dec 13 2022, 12:27 PM
marymarcel's Avatar
marymarcel marymarcel is offline
 
Join Date: Sep 30 2009
Location: Buenos Aires, Argentina
Posts: 13,615
Default

Quote:
Originally Posted by vonalm View Post
hi, before the last "lock down" i was working on having ingredients for 18 months. 6 and 12 months storage was full except for sugar, eggs, canned peaches, baking soda, OJ and apple juice.
after the "lock down" my 12 month storage looks like my 18 months storage used to look.
what happened?
thanks, and holiday greetings from Atlanta
Hi vonalm

Im sorry but we cant see what you had in your storage before the game was disabled, we can only see what you have at this moment.

Please check that you are using the same options in your Ingredient Planner, anything you change there, will give you different amounts of ingredients.
Reply With Quote
Reply

Tags
can't post from facility, cash out, display issues, duplicate facility, facilities, facility manager, facility wall requests, find facility on farm, fuel problems, fuel usage, funeral facilities, ingredient planner, levels, load all, non-workable facs, production facility, religious facilities, service facilities, service facility, store all, what's in stock, what's pending

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:49 PM.